Fitness4u

Představujeme členy eFIA.cz: Prodejny FITNESS4U - Uherské Hradiště, Zlín, Hodonín, Uherský Brod

V dalším díle našich článků, ve kterých představujeme členy eFIA.cz, se zaměříme na FITNESS4U, online obchod a rozšířující se síť prodejen se sportovní výživou. Firma FITNESS4U si mezi zákazníky ze Zlínského a Jihomoravského kraje, kteří jsou orientovaní na špičkové produkty a kvalitní odborné poradenství, rychle vybudovala skvělou pověst. O tom, jak se to podařilo, jsme si povídali s majitelem, panem Filipem Novotným.

Představujeme členy eFIA.cz: Prodejny FITNESS4U - Uherské Hradiště, Zlín, Hodonín, Uherský Brod

Můžete nám povědět něco o filozofii vašich prodejen? Jaké zboží nabízíte a kdo jsou vaši zákazníci?

Snažíme se vždy nabídnout zákazníkovi co nejširší sortiment sportovní výživy a poskytnout maximální možnou pomoc při výběru nabízeného zboží. Proto je pro nás také velmi důležitá zpětná vazba od zákazníka, abychom se mohli neustále zlepšovat. V nabídce můžete najít a vybírat od sportovní výživy přes oblečení, zdravou výživu až  po různé doplňky v podobě šejkrů a opasků. Zákazníky tvoří opravdu všechny věkové generace, v poslední době zaznamenáváme výrazný nárůst návštěvnosti lidí vyššího věku, kteří kromě častých návštěv svých obvodních lékařů rádi zavítají i k nám, např. pro kloubní výživu, či široké spektra vitamínů a minerálů pro lepší imunitu.

Pokud se nemýlím, najdeme vaše prodejny už celkem na čtyřech místech. Která z nich funguje nejdéle a která je naopak nejmladší?

Ano v současné době najdete na 4 místech Jihomoravského a Zlínského kraje. První vznikla už v roce 2010 v Uherském Hradišti. Postupně následovalo otevření ve Zlíně, Uherském Brodě a zatím naposledy jsme otevřeli prodejnu v Hodoníně.

Nabízíte nějaké benefity pro pravidelné zákazníky? Jinými slovy, vyplatí se novému zákazníkovi vaši kamennou prodejnu navštívit osobně?

Benefity pro pravidelné zákazníky samozřejmě nabízíme. Každým dalším nákupem získávají postupně stále lepší podmínky a cenová zvýhodnění. Výhodu má samozřejmě ale i nový zákazník - zejména v tom, že si může ujasnit případné nejasnosti a nechat se správně navést od vyškoleného personálu. Na prodejnách také často probíhají různé ochutnávky a soutěže o hodnotné ceny či nákup. Takže pokud vám to vzdálenost umožňuje, rozhodně této návštěvy nebudete litovat.

Změnil se nějakým způsobem vkus zákazníka, či jeho nárok na kvalitu sportovní výživy v porovnání s nároky cca před 10-15 lety?

Zákazníci jsou v dnešní době mnohem vybíravější. Dříve zde nebylo tolik druhů značek ani sortimentu, lidé nakupovali jen to ověřené, nebo co bylo doporučeno kamarádem, co už měl nějaký ten pátek odcvičeno. Dnešní možnosti jsou ovšem na zcela jiné úrovni a my jsme jen rádi, že můžeme poskytnout zákazníkům takovou škálu sortimentu.

Současný trh sportovní výživy je doslova zavalen laciným výprodejovým zbožím – tzv. „fitness fast-foodem“. Jak hodnotíte tento trend?

Tento novodobý trend se zde ustálil zejména díky rychlosti a spěchu moderní doby. Vždy se najde část nakupujících, která si vybere např. podle nejnižší ceny či rozmanitosti druhů příchutí. Velmi důležité je proto poskytnout správné informace, a pomoci jim se rozhodnout, podle jakého složení, specifikací a indikátorů lze poznat určitou kvalitu výrobku.

V nabídce vaší prodejny mají svůj podstatný díl produkty zaměřené na zdraví. Můžete nám k tomu něco povědět?

Sportovní a zdravá výživa jsou dva pojmy úzce spjaty mezi sebou. Pokud se někdo snaží aktivně žít, potřebuje k tomu i dostatečné pevné zdraví. Mnoho lidí se dokonce začalo hýbat a cvičit kvůli zdravotním problémům, proto jim chceme co nejvíce pomoci při výběru správných vitamínů, minerálů či přísad do kuchyně.

Chcete ještě něco vzkázat čtenářům eFIA.cz?

Čtenářům bych chtěl vzkázat, aby se nenechali ovlivnit masovým trendem, ale aby vždy pečlivě zvážili výběr nabízených možností. Řídit se pravidlem „Dvakrát měř a jednou řež“ přináší v tomto odvětví ovoce, které budete sklízet po celou řadu dalších let.

Autor: redakce eFIA.cz

[gallery ids="4607,4608,4609,4610"]