Sušené mléko

Zdroj vitamínů (A, D, E, K) a minerálů jako je hořčík, vápník, zinek, draslík a fosfor. Při výrobě této formy mléka, extrakcí vody a tuku z čerstvého pasterizovaného mléka, zůstávají zachovány i další příznivé živiny jako jsou aminokyseliny. Jsou nezbytné pro zdraví a podporu celkových tělesných funkcí. Užívání podporuje trávení a pravidelnou stolici. Uklidňuje nervový systém, eliminuje stres a působí pozitivně na funkce mozku a paměti. Díky přítomnosti výše zmíněných vitamínů je mléko prospěšné celkově pro podporu imunitního systému, má antioxidační vlastnosti, pozitivní vliv na zrak, reprodukční vlastnosti nebo na srážení krve. Přítomnost laktózy v mléku může být nápomocna při diabetické dietě, protože nezvyšuje hladinu glukózy v krvi a je trávena pomaleji než glukóza a fruktóza. Laktóza také pomáhá tělu absorbovat vápník.Nicméně lidé s intolerancí laktózy by se měli mít na pozoru při výběru druhu sušeného mléka, protože i tato forma mléka jim po užití může způsobit problémy při trávení.