UMF®10+ (koeficient antibakteriální aktivity)

UMF® je označení medu stupnicí udělovanou medu Manuka. Každé balení Manukového medu UMF® je označeno tímto symbolem s připojenou hodnotou UMF® 5+, 10+, 15+, 16+ , 20+, 25+ (mohou být i jiné). Je to doklad certifikace a laboratorního určení antibakteriální aktivity takto označeného konkrétního balení medu Manuka. Označení UMF® následované číslem vyjadřuje intenzitu UMF® aktivity v příslušné šarži stočeného medu. Tato antibakteriální aktivita, která je vyšší než normální aktivita nacházející se v jiných medech, je faktor, který odlišuje Manuka med s certifikací UMF® od ostatních medů. UMF® je registrovaný název a značka AHMA (Active Manuka Honey Association) a může být použita pouze uživateli, kteří mají potřebnou licenci a který splňuje přísná kritéria.