Verisol

Bioaktivní peptidy VERISOL® a studie prokazující redukci vrásek

Společnost Gelita zveřejnila výsledky studie Kielské univerzity, která potvrdila, že denní příjem 2,5g VERISOLU® významně redukuje vrásky a zvyšuje syntézu kolagenu v kůži. Děje se tak díky selektivně izolovaným bioaktivním kolagenovým peptidům VERISOL®, u nichž tak byl nyní prokázán významně pozitivní vliv na stav pokožky.

Bioaktivní peptidy VERISOL® a studie prokazující redukci vrásek

„Byl zaznamenán jasný efekt v obnově kožní mezibuněčné hmoty“, komentoval výsledky Dr. Stephan Hausmanns, Viceprezident Business Unit Health & Nutrition. „Je to zřetelně vidět na velkém nárůstu syntézy kolagenu a elastinu, což vede ke statisticky výrazné redukci vrásek už po čtyřech týdnech, a ještě mnohem výrazněji po osmi týdnech od začátku podávání přípravku.“

Celkem se studie zúčastnilo 114 žen ve věku mezi 46 a 65, které byly náhodně rozděleny na skupinu užívající 2,5g VERISOLU® a skupinu užívající placebo jednou denně po osm týdnů. V každé z nich bylo 57 osob, u nichž se před suplementací, po čtyřech a osmi týdnech v průběhu a čtyřech týdnech po skončení měřil objem vrásek. V rámci podskupiny se pomocí biopsie také zkoumala hladina pro-kolagenu I, elastinu a fibrillinu na začátku a osm týdnů po skončení konzumace.

Po čtyřech týdnech prokazovala skupina užívající VERISOL® statisticky významný rozdíl  – ve velikosti vrásek došlo ke zlepšení v průměru o více než 7,2%. Tento pozitivní efekt se ještě více projevil po osmi týdnech konzumace (20,1%) a  na konec bylo docíleno maximálního možného zmenšení (49,9%).

nový-4

Čtyři týdny po skončení konzumace prokazovala skupina užívající VERISOL® stále statisticky významný pokles v objemu očních vrásek (11,5%). Taktéž se zvýšila hladina pro-kolagenu I o 65%, elastinu o 18% a fibrilinu o 6%.

Tato studie shrnula výsledky předchozí studie, zaměřující se na účinky VERISOLU® u elasticity kůže. Společně tak poskytují  velmi solidní vědecký základ pro vývoj inovativní nutrikosmetiky využívané stále rostoucí skupinou spotřebitelů usilující o více holistický přístup k péči o pleť.

Kromě VERISOLU® existují i další speciální vědecky prověřené produkty obsahující Bioaktivní Kolagenové Peptidy® optimalizované pro zlepšování lidského zdraví a kvality života. FORTIGEL® regeneruje kloubní chrupavku a tlumí kloubní problémy, FORTIBONE® podporuje vznik kostní hmoty a zabraňuje tak řídnutí kostí, zejména u žen po menopauze, PEPTIPLUS® pomáhá posilovat pojivovou tkáň, zpomalit ztrátu svalové hmoty a posílit vyrýsování tělesných proporcí. Mimo to existuje ještě PETAGILE® zlepšující kvalitu kloubní chrupavky u domácích mazlíčků.

Autor článku: Jakub Novák

Zdroj: http://www.karger.com/Article/Abstract/355523