wellness prodejna

Představujeme členy eFIA.cz: Fitness & Wellness Shop Ostrava - 28.října 257

V druhém díle našeho seriálu o členech eFIA.cz se zaměříme na ostravskou prodejnu ForActiv.cz. Najdete ji na adrese 28.října 257 v Mariánských Horách. Ulice 28.října prošla nedávno velkou rekonstrukcí, k prodejně je tedy možné se pohodlně dostat - najdete ji přímo vedle zastávky hromadné dopravy Prostorná. V rozhovoru odpovídá vedoucí Michal Vengřín, kterému v péči o zákazníky zdatně sekunduje odborná asistentka Zuzana Honajzrová.

Představujeme členy eFIA.cz: Fitness & Wellness Shop Ostrava - 28.října 257

Můžete nám povědět něco o filozofii prodejny? Na jaké oblasti doplňků se orientujete?

Cílem naší prodejny je maximálně spokojený zákazník. Jak s produktem samotným, tak i servisem, který se snažíme poskytovat nejlepší možný. Proto bychom chtěli sortimentem pokrýt potřeby všech sportovců a zájemců o zdravý životní styl. Ohledně sortimentu se dá říci, že je rozdělen do tří základních segmentů.

Pro fitness nadšence nabízíme suplementy vhodné především do silových sportů, podporující nárůst svalové hmoty a regeneraci předních světových značek jako je Reflex, Vemoherb, domácí MyoTec nebo britský Grenade. Pro vytrvalostní sportovce, maratonce, běžce a další, kteří potřebují dodat především energii při nejrůznějších náročných závodech a utkáních, zde máme produkty High5 Nutrition. Tato značka se může pochlubit spoluprací se světovými hvězdami jako je například cyklista Peter Sagan.

Třetím a neméně důležitým segmentem je oblast zdraví. Zde můžeme nabídnout vitamínové doplňky Viridian, potravinové doplňky v bio kvalitě od výrobců Nutrisslim či Purasana a také mnoho doplňků výživy vhodné pro zákazníky vyznávající veganství.

Je pro nás důležité, aby se u nás zákazníci cítili dobře, proto se snažíme najít vždy individuálně nejlepší řešení, brát ohledy na jednotlivé potřeby a přání každého zákazníka tak, aby se k nám vraceli rádi a s úsměvem.

Snažíme se našim zákazníkům nabídnout maximálně odborné poradenství v oboru sportovní výživy a suplementace s ohledem na individualitu každého z nich. Základem pro nás je získat co nejvíce informací o jeho potřebách, zdravotním stavu, sportovní zátěži a jiných aspektech. Teprve poté řešíme nabídku produktů na míru. Každý zákazník vyžaduje péči, empatii a seriózní přístup, což se snažíme plnit dle svého nejlepšího svědomí.

Důraz klademe také na kvalitu prodávaných produktů. Prodáváme zboží od výrobců, kteří jsou seriózní, prověření historií, dbají na čistotu produktů, šetrnost výroby a kvalitu vstupních surovin.

Poslední dobou registrujeme stále více zákazníků, kteří si na kvalitě a čistotě produktu velmi zakládají. Pečují o své zdraví a snaží se tělu dodat ty nejčistší produktu bez zbytečných aditiv a sladidel. Přesně tyto požadavky splňuje naše privátní značka MyoTec. Všechny produkty této značky se vyznačují perfektní čistotou a jasným původem surovin. Produkty jsou doslazovány výhradně stévií, nikoliv umělými sladidly, které zbytečně zatěžují organismus.

Jaké zboží nabízíte a kdo jsou vaši zákazníci?

Našimi zákazníky jsou lidé široké veřejnosti, které zajímá suplementace, sportovní výživa, zdravý životní styl a stále více také zákazníci zaměření na veganské stravování či zákazníci, kteří trpí intolerancemi. Tito zákazníci jsou specifickou skupinou, které hledá hlavně odbornou radu v době, kdy řeší svůj nový životní styl a jídelníček. Pro tyto zákazníky máme na výběr z poměrně velkého množství variant rostlinných proteinů a jiných produktů. Zde bych zmínil opět privátní značku Vegan Fitness, jež se pyšní nejvyšší možnou kvalitou a čistotou produktu z jasných surovin. Dále nabízíme hlavně výrobky výborné známé značky Sunwarior nebo značky GoodHemp, jež se soustřeďuje na výrobu konopných produktů nejvyšší kvality.

Velmi často k nám chodí jak amatérští, tak profesionální sportovci, lidé z oblasti fitness a příslušníci IZS.  Dlouhodobě spolupracujeme s místní profesionální složkou hasičů či fighterským klubem Pretorian, který se pyšní velkými úspěchy. Podporujeme také celou řadu sportovců z oblasti hokejového sportu, soutěžící v kategorii bikini fitness Zuzanu Hajdukovou, úspěšného crossfitera a trenéra Václava Jacha, či bojovníka MMA Onřeje Rašku.

Chodí k nám i rodiny se sportujícími dětmi, kterým máme také co nabídnout - jak poradenství, tak i vhodné doplňky zohledňující věk. A samozřejmě, díky rozsáhlému sortimentu vitamínů, minerálů a doplňků stravy rodinné firmy Viridian z Velké Británie máme co nabídnout také maminkám s malými dětmi či seniorům.

Nabízíte nějaké benefity pro pravidelné zákazníky? Jinými slovy, vyplatí se novému zákazníkovi vaši kamennou prodejnu navštívit osobně?

Pro všechny zákazníky, kteří navštíví naši prodejnu osobně, připravujeme pravidelně různé ochutnávky produktů, které samozřejmě obměňujeme. Velmi populární jsou hlavně ochutnávky různých proteinových tyčinek - zákazníci so obvykle najdou svou oblíbenou značku a příchuť, a vrací se pro ni. Samozřejmostí jsou také ochutnávky novinek stejně jako vzorečky proteinů nebo BCAA.

Dále připravujeme pravidelné akční měsíční nabídky. Specialitou naší prodejny je každý poslední týden v měsíci slevová či jiná motivační akce na vybraný produkt. Zde se snažíme zařazovat vždy ty nejvíce lákavé a oblíbené. Máme také nastaven věrnostní program pro naše stálé zákazníky, které se snažíme vždy potěšit alespoň malým dárkem. Věříme, že zákazníci odchází vždy spokojeni. K nákupu si také mohou vychutnat také svou oblíbenou kávu či se občerstvit vodou. V blízké době se chystáme nabídnout zákazníkům také malou knihovničku s literaturou týkající se sportu a výživy.

Změnil se nějakým způsobem vkus zákazníka, či jeho nárok na kvalitu sportovní výživy v porovnání s nároky cca před 10-15 lety?

Všimli jsme si, že se pohled zákazníka na sportovní výživu výrazně změnil. Velká část se orientuje hlavně na kvalitu, zajímá se o složení produktu a jeho vliv na zdraví. Nejde již jen o kvantitu, ale primárně o kvalitu vstupní suroviny, způsob zpracování a maximální využitelnost produktů.  S tímto také evidujeme zvýšený zájem o doplňky stravy z oblasti zdraví.  Výrazně velký nárůst prodeje jsme zaznamenali u značky Viridian Nutrition, díky její vysoké kvality a čistoty.

Mimo zákazníky z oblasti fitness, kteří k doplňkům stravy měli vždy nejblíže, se k nám dostávají i vrcholoví atleti, fotbalisté, hokejisté, atleti crossfit a fighteři. Jsou to zákazníci se specifickými požadavky a pro každou skupinu zákazníků máme co nabídnout. Aktuálně jsme zařadili do sortimentu novou značku High5, která spadá pod známou společnost Reflex. Tato značka se specializuje hlavně na vytrvalostní sportovce a otevírá u nás na prodejně nové možnosti, kdy dokážeme pokrýt také potřeby těchto zákazníků. Nyní v zimní sezóně je aktuální především hokej a s přicházejícím jarem se budeme snažit oslovit skupinu vytrvalostních běžců a cyklistů, kteří benefitů těchto produktů maximálně využijí. V sortimentu jsou sacharidové nápoje v ideální kombinaci glukózy a fruktózy, energy gely, energy tyčinky a nápoje s elektrolyty.

Současný trh sportovní výživy je doslova zavalen laciným výprodejovým zbožím – tzv. „fitness fast-foodem“. Jak hodnotíte tento trend?

Na trhu existuje velké množství doplňků stravy, ve kterých je velmi obtížné se orientovat. Konzumace některých produktů může nést jistá zdravotní rizika. Netýká se to pouze doplňků stravy, ale také klasických potravin. Jedná se především o GMO potraviny a doplňky stravy s nejasným původem. Sami tyto produkty s nejasným původem nepreferujeme. Zákazníkům dáváme volbu si i tyto produkty u nás vybrat, avšak vždy s upozorněním na případná zdravotní rizika.

Děkujeme moc za rozhovor a těšíme se na vaši návštěvu!

Odkaz na stránky prodejny: http://www.foractiv-ostrava.cz/