digezyme

Proč více než deset let přidáváme do našich produktů komplex enzymů DigeZyme®

DigeZyme je vysoce kvalitní komplex enzymů vyráběný jedním z našich dlouhodobých dodavatelů surovin, Sabinsa Corporation. Tento speciální komplex se skládá z bezlepkových a geneticky nemodifikovaných (GMO-free) enzymů s širokým spektrem působení, obsahuje všechny důležité enzymy včetně amylázy, laktázy, celulázy, lipázy a proteázy.

Proč více než deset let přidáváme do našich produktů komplex enzymů DigeZyme®

Enzymatická aktivita DigeZyme® je následující:

Enzym Enzymatická aktivita (jednotka na gram)
Amyláza 24,000 DU/g
Celuláza 1,100 CU/g
Laktáza 4,000 ALU/g
Lipáza 200 FIP/g
Proteáza 6,000 PC/g

 

Reflex Nutrition zaměřuje použití DigeZyme® především na pomoc s trávením mléčného cukru (laktózy), hlavně u jedinců, kteří mají s jejím trávením potíže. Nicméně využití DigeZyme® je širší než pouze pomoc při trávení laktózy. DigeZyme® se skládá z 5 enzymů, které kromě lepšího trávení laktózy pomáhají také lépe strávit sacharidy, bílkoviny, vlákninu a tuk. DigeZyme® najdete v různých produktech z portfolia Reflex Nutrition, obvykle v množství 40 mg-50 mg na dávku.

S ohledem na sportovní výživu je zajímavá nedávná randomizovaná, dvojitě zaslepená, placebem kontrolovaná studie, která se zaměřila na vliv DigeZyme® na opožděnou bolest svalstva (DOMS=Delayed Onset Muscle Soreness) po tréninku. DOMS je důsledkem svalového přetížení nebo namáhavého cvičení, které je intenzivnější nebo delší, než na které je sval zvyklý. Projevuje se pocity bolesti, citlivosti a ztuhlosti svalů, které nastupují několik hodin po tréninku. Studie se zúčastnilo 20 zdravých mužů, kteří byli náhodně rozděleni do dvou skupin. Jedné skupině byl po dobu tří dní podáván komplex enzymů DigeZyme®, druhé placebo. U skupiny užívající komplex enzymů DigeZyme® byla po standardizovaném silovém tréninku oproti placebu pozorována nižší bolestivost svalů a zároveň byly naměřeny nižší hodnoty ukazatelů svalového poškození (kreatinkináza, laktátdehydrogenáza). Při studii bylo použito dávkování 50 mg třikrát denně, což je množství, kterého lze poměrně snadno dosáhnout použitím několika produktů Reflex Nutrition. Celý text studie je k dispozici na: Multienzyme complex for the management of delayed onset musclesoreness after eccentric exercise a randomized double blind placebo.

Enzymy DigeZyme® jsme začali přidávat do produktů Reflex Nutrition již před více než deseti lety především pro jejich komplexnost. DigeZyme® poskytuje všechny potřebné enzymy, které se získávají prostřednictvím sofistikovaného procesu fermentace, jehož výsledkem jsou čisté enzymy bez genetických modifikací (GMO-free). Během let stále přibývá zákazníků, kteří rozumí funkci a použití trávicích enzymů a oceňují tak přítomnost enzymů DigeZyme® v produktech Reflex Nutrition.

Komplex enzymů DigeZyme® je obsažen v následujících produktech Reflex Nutrition:

Instant Whey PRO

Micro Whey

Natural Whey

Vegan Protein

One Stop

One Stop Xtreme

Instant Mass PRO

Diet MRP