Rozpustná glukózová vláknina
Jedná se o snadno rozpustný zdroj vlákniny, který se přidává do potravin a nápojů. Tato vláknina má prebiotické účinky a je spotřebiteli velmi dobře snášena. Obsahuje 70 % vlákniny a 10 % cukru v sušině. Přirozeně nápoje a potraviny osladí, díky tomu je možné do nich přidávat méně cukru, navíc má nízký glykemický index. Je stabilní a je vyráběna jako sirup. Vyrábí se bez GMO.
Je to nový typ vlákniny poskytující metabolity produkující energii. Získává se z jedlého škrobu ošetřením teplem, kyselinami a enzymy, bez odstranění cukru. Skládá se z polymerů obsahujících glukózu s glukosidovými vazbami α (1-4) a α (1-6), stejně jako α / β (1-2) a α / β (1-3).
Ekvivalent dextrózy ≥ 20%.