Encyklopedie A-Z

Ř Š Ž Č A B C
D E F G H CH I
J K L M N O P
Q R S T U V W
X Y Z
Filozofie

 /

Kodex aliance
  1. 1Na prvním místě je pro nás vždy zákazník a jeho informovanost, upřednostňujeme otevřený, etický přístup, se zaměřením na kvalitu a možnost přímé komunikace.
  2. 2Upřednostňujeme zboží s jasným původem a seriózní historií značky.
  3. 3Upřednostňujeme složení a funkčnost produktů před jednostranným zaměřením na cenu, množství a chuť.
  4. 4Upřednostňujeme maximální čistotu, jasný původ a ověřenou formu použitých surovin.
  5. 5Upřednostňujeme produkty (kapsle, tobolky, instantní a tekuté formy) s minimalizovaným obsahem balastních aditiv, pojiv a umělých sladidel.
  6. 6V kategorii produktů živočišného původu, upřednostňujeme produkty evropského původu, které obsahují suroviny vyráběné v souladu s evropskými normami.
  7. 7Upřednostňujeme privátní/nezávislé značky před korporátními značkami zaměřenými na mass-marketing.
  8. 8Upřednostňujeme takové značky/výrobce, kteří přispívají ke zvýšení kvality a čistoty životního prostředí.

Acai

Popis: Acai, neboli Euterpe brazilská (Euterpe oleracea), česky také Kapustoň brazilská, je druh palmy, který se vyskytuje především v Brazílii a v nížinných oblastech Jižní Ameriky. Má mnohostranné využití a tradičně se používá v rámci domorodé jihoamerické medicíny. Plody acai vypadají podobně jako borůvky a jsou velmi vzácné, protože acai roste pomalu a plody vytvoří za cca čtyři až pět let. Acai patří mezi nejsilnější antioxidanty, obsahuje více antioxidantů než borůvky nebo granátová jablka. Pomáhá při oslabené imunitě, při zvýšené fyzické a psychické zátěži a celkově při stresu. Snižuje hladinu LDL cholesterolu a napomáhá stabilizaci zvýšeného krevního tlaku. Obsahuje širokou škálu účinných látek, mezi které patří vitamin C, anthokyanová barviva, vitamin A, vitaminy řady B, minerální látky (mangan, hořčík, fosfor, vápník, draslík, bór, měď, železo, molybden), epikatechin, kyselina galová, protokatechin, kumarin, cyanidin, flavonoidy, kyselinu vanilovou, pelargonin-3-glykosid, nenasycené mastné kyseliny a vitamin E.