Citrusové bioflavonoidy

Popis: Látky rostlinného původu, které najdeme prakticky ve všech rostlinných buňkách. Nejvyšší koncentrace je právě v citrusovém ovoci, v bílé dužině, pod povrchovou slupkou. Výzkumy ukazují, že tyto látky mohou pomáhat snížit riziko srdečních onemocnění, rakoviny, chránit mozkovou funkci ve stáří (např. před Alzheimerovou chorobou) a zlepšit krevní oběh. Bioflavonoidy pro život potřebné nejsou, ale pravidelným doplňováním mohou k lepšímu zdraví velmi přispět. V alternativní medicíně jsou využívány jako pomoc při posilování účinku vitamínu C, také jako antioxidanty, k léčbě alergií, virů, artritidy a dalších zánětlivých stavů. Společně s vitamínem C se podílí na léčbě paradentózy, kdy jejich působení spočívá v ochraně vitamínu C. Samostatně také fungují jako ochrana pružnosti cévní stěny, tudíž pomáhají i při léčbě nemocí cévního a lymfatického systému včetně hemeroidů, krvácení z nosu, snadných podlitin či vředů na nohou.