Encyklopedie A-Z

Ř Š Ž Č A B C
D E F G H CH I
J K L M N O P
Q R S T U V W
X Y Z
Filozofie

 /

Kodex aliance
  1. 1Na prvním místě je pro nás vždy zákazník a jeho informovanost, upřednostňujeme otevřený, etický přístup, se zaměřením na kvalitu a možnost přímé komunikace.
  2. 2Upřednostňujeme zboží s jasným původem a seriózní historií značky.
  3. 3Upřednostňujeme složení a funkčnost produktů před jednostranným zaměřením na cenu, množství a chuť.
  4. 4Upřednostňujeme maximální čistotu, jasný původ a ověřenou formu použitých surovin.
  5. 5Upřednostňujeme produkty (kapsle, tobolky, instantní a tekuté formy) s minimalizovaným obsahem balastních aditiv, pojiv a umělých sladidel.
  6. 6V kategorii produktů živočišného původu, upřednostňujeme produkty evropského původu, které obsahují suroviny vyráběné v souladu s evropskými normami.
  7. 7Upřednostňujeme privátní/nezávislé značky před korporátními značkami zaměřenými na mass-marketing.
  8. 8Upřednostňujeme takové značky/výrobce, kteří přispívají ke zvýšení kvality a čistoty životního prostředí.

Ester C

Popis: Vysoce účinná a vstřebatelná forma vitamínu C. Ester-C je pH neutrální formou vitamínu C, ve které je vitamín C pufrován, aby byl šetrnější k žaludku především při vyšším dávkování. Ester-C se vstřebává rychleji a účinkuje déle než běžný vitamín C.  Aplikace: sportovci, senioři, tvorba kolagenu, alergie, těžké kovy, metabolismus, imunita, astma, ulcerózní kolitida, nachlazení, rekonvalescence, vysoký příjem alkoholu, stres, kuřáci (každá cigareta zničí přibližně 25 mg vitamínu C), osoby vystavené znečištění, osteoporóza, hojení ran, vředy, proleženiny, mužská neplodnost, histaminová intolerance, snížení rizika infekce Helicobacter Pylori, která je spojena s rizikem rakoviny žaludku.Vitamín C je nezbytný pro syntézu karnitinu, který slouží k transportu mastných kyselin do mitochondrií. Snížená hladina karnitinu při nedostatku vitamínu C způsobuje únavu a malátnost.

Doporučená forma v rámci doplňkové stravy: Doporučujeme upřednostnit formu klasických želatinových nebo celulózových (rostlinných) kapslí před tabletami. Struktura kapsle účinně chrání volně ložený (nelepený) obsah prášku před vlhnutím a oxidací. Tablety jsou naopak náchylné k vlhnutí a jsou obvykle lisovány a lepeny pod vysokým tlakem a mohou obsahovat až 80 % pojiv (lepidel) a dalších balastních složek, které zbytečně zatěžují zažívací trakt (např. šelak pro lesk tablety je vyráběn z krovek brouků). Důvodem častého použití tabletové formy je nízká pořizovací cena.