Encyklopedie A-Z

Ř Š Ž Č A B C
D E F G H CH I
J K L M N O P
Q R S T U V W
X Y Z
Filozofie

 /

Kodex aliance
  1. 1Na prvním místě je pro nás vždy zákazník a jeho informovanost, upřednostňujeme otevřený, etický přístup, se zaměřením na kvalitu a možnost přímé komunikace.
  2. 2Upřednostňujeme zboží s jasným původem a seriózní historií značky.
  3. 3Upřednostňujeme složení a funkčnost produktů před jednostranným zaměřením na cenu, množství a chuť.
  4. 4Upřednostňujeme maximální čistotu, jasný původ a ověřenou formu použitých surovin.
  5. 5Upřednostňujeme produkty (kapsle, tobolky, instantní a tekuté formy) s minimalizovaným obsahem balastních aditiv, pojiv a umělých sladidel.
  6. 6V kategorii produktů živočišného původu, upřednostňujeme produkty evropského původu, které obsahují suroviny vyráběné v souladu s evropskými normami.
  7. 7Upřednostňujeme privátní/nezávislé značky před korporátními značkami zaměřenými na mass-marketing.
  8. 8Upřednostňujeme takové značky/výrobce, kteří přispívají ke zvýšení kvality a čistoty životního prostředí.

Inulin

Popis: Rozpustný druh vlákniny nacházející se v mnoha rostlinách (chřest, česnek, cikorka, cibule a další). Nejvýznamnější vlastností inulinu je nízká energetická hodnota a účinné snižování hladiny cholesterolu a triglyceridu v krvi. Díky své energetické hodnotě je velmi využíván diabetiky. Inulin pomáhá udržovat rovnováhu a růst bakterií ve střevě a tím zlepšuje zažívání a chrání tělo před nemocemi. Také ulevuje od zácpy. Studií byla, po užívání inulinu, prokázána lepší peristaltika střev a konzistence stolice. Další studie prokázala jeho pozitivní vliv na snižování váhy. Pravidelné užívání by také mohlo vést ke zlepšení mineralizace kostí, prevenci rakoviny tlustého střeva nebo pomoci při léčbě zánětlivých onemocnění střeva.