Encyklopedie A-Z

Ř Š Ž Č A B C
D E F G H CH I
J K L M N O P
Q R S T U V W
X Y Z
Filozofie

 /

Kodex aliance
  1. 1Na prvním místě je pro nás vždy zákazník a jeho informovanost, upřednostňujeme otevřený, etický přístup, se zaměřením na kvalitu a možnost přímé komunikace.
  2. 2Upřednostňujeme zboží s jasným původem a seriózní historií značky.
  3. 3Upřednostňujeme složení a funkčnost produktů před jednostranným zaměřením na cenu, množství a chuť.
  4. 4Upřednostňujeme maximální čistotu, jasný původ a ověřenou formu použitých surovin.
  5. 5Upřednostňujeme produkty (kapsle, tobolky, instantní a tekuté formy) s minimalizovaným obsahem balastních aditiv, pojiv a umělých sladidel.
  6. 6V kategorii produktů živočišného původu, upřednostňujeme produkty evropského původu, které obsahují suroviny vyráběné v souladu s evropskými normami.
  7. 7Upřednostňujeme privátní/nezávislé značky před korporátními značkami zaměřenými na mass-marketing.
  8. 8Upřednostňujeme takové značky/výrobce, kteří přispívají ke zvýšení kvality a čistoty životního prostředí.

Arginin

Popis: Arginin je prekurzorem pro syntézu NO (oxid dusnatý), který se vyskytuje v makrofázích a předpokládá se, že zprostředkovává jejich cytotoxické účinky. Oxid dusnatý se může podílet na mnoha fyziologických procesech jako vasorelaxace, imunitní reakce, přilnutí leukocytů a krevních destiček, neurotransmise. Kraje důležitou roli v mnoha kognitivních funkcích, mezi které patří např. paměť a pozornost, zároveň zlepšuje celkové prokrvení příčně pruhovaného svalstva, ledvin, plic a jater. Aplikace: sportovní výživa – svalová pumpa, zdravé srdce, kontrola hmotnosti, hojení ran, plodnost, erektilní dysfunkce, snížení cholesterolu, detoxikace, podpora imunity.

Doporučená forma v rámci doplňkové stravy: doporučujeme upřednostnit tzv. fermentovanou formu L-Argininu, před tzv. syntetickou formou, která může obsahovat díky chemickému způsobu produkce zbytky těkavých organických nečistot a nežádoucích (často toxických) R-forem.  Naopak L-Arginin pocházející z mikrobiální fermentace patří k nejvyužitelnějším přírodním produktům, garantujícím maximální čistotu a splňující navíc koncept „Green Enviromental Protection“.  Z výše zmíněných důvodů je syntetická produkce aminokyselin v mnoha zemích jako je např. Japonsko nebo Korea zakázána. Povolena je naopak např. v USA nebo Číně. Syntetická produkce aminokyselin je až o 50% levnější než přírodní cesta, tedy fermentační technologie.