Cukr z kokosových květů

Popis: Zdravější sladidlo nahrazující klasický cukr. Má nízký glykemický index (35) například oproti medu (90) nebo tyčince Mars (70). Výzkumy ukazují nižší obsah fruktózy oproti klasickému cukru, což je lepší pro játra. V dalším srovnání s klasickým cukrem je kaloricky stejný, ale jeho zpracování je jiné. Je méně rafinovaný a to může vést k většímu zachování živin, v tomto případě se jedná o vitamíny skupiny B, minerály (hořčík, draslík, zinek a železo) a aminokyseliny. Díky obsaženým antioxidantům se podílí na prevenci rakoviny, protože chrání tělo před působením volných radikálů. Tento cukr obsahuje také inulin, který funguje ve střevech jako prebiotikum. Výzkumy prokazují, že právě inulin může zvyšovat citlivost na inzulín a mít příznivé metabolické účinky u lidí s rizikem diabetu. Celkově působí blahodárně na celý organismus, pomáhá udržovat stálost vnitřní prostředí a podporuje imunitní systém.