Encyklopedie A-Z

Ř Š Ž Č A B C
D E F G H CH I
J K L M N O P
Q R S T U V W
X Y Z
Filozofie

 /

Kodex aliance
  1. 1Na prvním místě je pro nás vždy zákazník a jeho informovanost, upřednostňujeme otevřený, etický přístup, se zaměřením na kvalitu a možnost přímé komunikace.
  2. 2Upřednostňujeme zboží s jasným původem a seriózní historií značky.
  3. 3Upřednostňujeme složení a funkčnost produktů před jednostranným zaměřením na cenu, množství a chuť.
  4. 4Upřednostňujeme maximální čistotu, jasný původ a ověřenou formu použitých surovin.
  5. 5Upřednostňujeme produkty (kapsle, tobolky, instantní a tekuté formy) s minimalizovaným obsahem balastních aditiv, pojiv a umělých sladidel.
  6. 6V kategorii produktů živočišného původu, upřednostňujeme produkty evropského původu, které obsahují suroviny vyráběné v souladu s evropskými normami.
  7. 7Upřednostňujeme privátní/nezávislé značky před korporátními značkami zaměřenými na mass-marketing.
  8. 8Upřednostňujeme takové značky/výrobce, kteří přispívají ke zvýšení kvality a čistoty životního prostředí.

Baobab

Popis: Baobab je již po stovky let využíván jako vitalizér, energizér a posilovač imunitního systému, a pro svou dlouhověkost, odolnost a užitečnost bývá označován jako kouzelný strom nebo strom života. Baobab obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, B6 a až desetkrát vetší množství vitamínu C než pomeranče. Vitamin C je důležitý pro imunitu, kardiovaskulární a endokrinní systém, také pomáhá chránit proti degenerativním chorobám a podporuje vstřebávání vápníku. Dále je velmi cenným zdrojem vápníku, draslíku, hořčíku, železa, manganu, fosforu, zinku a molybdenu. Baobab obsahuje větší množství vlákniny než ostatní ovoce. Jejím hlavním zdrojem jsou především pektiny pomáhající redukovat hladinu celkového a LDL cholesterolu. Zároveň poskytují energii probiotickým střevním bakteriím. V baobau lze také nalézt dvakrát více antioxidantů než v brusinkách nebo granátovém jablku, má rovněž vysoké množství enzymů a bioaktivních frakcí. Semena jsou bohatá na bílkoviny (obsahují všech 8 esenciálních aminokyselin) a omega 3,6,9 mastné kyseliny.