Encyklopedie A-Z

Ř Š Ž Č A B C
D E F G H CH I
J K L M N O P
Q R S T U V W
X Y Z
Filozofie

 /

Kodex aliance
  1. 1Na prvním místě je pro nás vždy zákazník a jeho informovanost, upřednostňujeme otevřený, etický přístup, se zaměřením na kvalitu a možnost přímé komunikace.
  2. 2Upřednostňujeme zboží s jasným původem a seriózní historií značky.
  3. 3Upřednostňujeme složení a funkčnost produktů před jednostranným zaměřením na cenu, množství a chuť.
  4. 4Upřednostňujeme maximální čistotu, jasný původ a ověřenou formu použitých surovin.
  5. 5Upřednostňujeme produkty (kapsle, tobolky, instantní a tekuté formy) s minimalizovaným obsahem balastních aditiv, pojiv a umělých sladidel.
  6. 6V kategorii produktů živočišného původu, upřednostňujeme produkty evropského původu, které obsahují suroviny vyráběné v souladu s evropskými normami.
  7. 7Upřednostňujeme privátní/nezávislé značky před korporátními značkami zaměřenými na mass-marketing.
  8. 8Upřednostňujeme takové značky/výrobce, kteří přispívají ke zvýšení kvality a čistoty životního prostředí.

Methionin

Popis: Jde o esenciální aminokyselinu, jejíž hlavní funkcí je budování různých proteinových molekul a syntéza aminokyseliny cysteinu. Je využívána při redukci nadváhy jako tzv. spalovač tuků a je také důležitá v syntéze kolagenu. Má antioxidační vlastnosti, proto může chránit tělo před toxickými látkami a volnými radikály. Pomáhá v prevenci poškození jater při otravách a díky svému metabolismu, v přebytku tvořit kyselinu sírovou, je ledvinami využívána k okyselování moči, což může mít léčebné účinky pro řadu onemocnění. Je doporučována sportovcům jako součást regenerace při náročných sportovních výkonech. Mimo to však napomáhá také při regeneraci nehtů a pokožky a zlepšuje hojení ran. Dle výzkumů je stále častěji využívána při léčbě degenerativních neurologických stavech, jako je například Parkinsonova choroba. Dobrým zdrojem methioninu jsou obilniny, ořechy (semena), ryby, vejce, jogurty a maso.