Encyklopedie A-Z

Ř Š Ž Č A B C
D E F G H CH I
J K L M N O P
Q R S T U V W
X Y Z
Filozofie

 /

Kodex aliance
  1. 1Na prvním místě je pro nás vždy zákazník a jeho informovanost, upřednostňujeme otevřený, etický přístup, se zaměřením na kvalitu a možnost přímé komunikace.
  2. 2Upřednostňujeme zboží s jasným původem a seriózní historií značky.
  3. 3Upřednostňujeme složení a funkčnost produktů před jednostranným zaměřením na cenu, množství a chuť.
  4. 4Upřednostňujeme maximální čistotu, jasný původ a ověřenou formu použitých surovin.
  5. 5Upřednostňujeme produkty (kapsle, tobolky, instantní a tekuté formy) s minimalizovaným obsahem balastních aditiv, pojiv a umělých sladidel.
  6. 6V kategorii produktů živočišného původu, upřednostňujeme produkty evropského původu, které obsahují suroviny vyráběné v souladu s evropskými normami.
  7. 7Upřednostňujeme privátní/nezávislé značky před korporátními značkami zaměřenými na mass-marketing.
  8. 8Upřednostňujeme takové značky/výrobce, kteří přispívají ke zvýšení kvality a čistoty životního prostředí.

Sójový protein

Popis: Sójový protein je plnohodnotná bílkovina obsahující kompletní zastoupení esenciálních mastných kyselin. Získává se ze sójových bobů, kde procesem zisku je izolace bílkovinných frakcí. Je dobře stravitelný, proto je vhodný pro doplňování bílkoviny během dne. Je tedy vhodný nejen pro sportovce, ale také pro všechny osoby, které dají přednost rostlinné bílkovině oproti živočišné. Obsahuje velmi málo tuku, žádný cholesterol a fytochemikálie jako isoflavony, saponiny a kyselinu fytovou. Právě fytochemikálie jsou významné, mimo jiného, svoji antioxidační vlastností a společně se sójovým proteinem mohou snižovat srdeční onemocnění, osteoporózu a riziko rakoviny. Některé studie se také zabývaly vlivem konzumace sójového proteinu na hladinu testosteronu u mužů a podporou produkce hormonu estrogenu. Oboje bylo vyhodnoceno jako negativní. Sójová bílkovina je ale také bohatá na mnoho dalších metabolických bílkovinných látek, enzymy, inhibitory trypsinu, papain, proteázu a další, čím se ukazuje také její podíl na trávení.