Encyklopedie A-Z

Ř Š Ž Č A B C
D E F G H CH I
J K L M N O P
Q R S T U V W
X Y Z
Filozofie

 /

Kodex aliance
  1. 1Na prvním místě je pro nás vždy zákazník a jeho informovanost, upřednostňujeme otevřený, etický přístup, se zaměřením na kvalitu a možnost přímé komunikace.
  2. 2Upřednostňujeme zboží s jasným původem a seriózní historií značky.
  3. 3Upřednostňujeme složení a funkčnost produktů před jednostranným zaměřením na cenu, množství a chuť.
  4. 4Upřednostňujeme maximální čistotu, jasný původ a ověřenou formu použitých surovin.
  5. 5Upřednostňujeme produkty (kapsle, tobolky, instantní a tekuté formy) s minimalizovaným obsahem balastních aditiv, pojiv a umělých sladidel.
  6. 6V kategorii produktů živočišného původu, upřednostňujeme produkty evropského původu, které obsahují suroviny vyráběné v souladu s evropskými normami.
  7. 7Upřednostňujeme privátní/nezávislé značky před korporátními značkami zaměřenými na mass-marketing.
  8. 8Upřednostňujeme takové značky/výrobce, kteří přispívají ke zvýšení kvality a čistoty životního prostředí.

Červená řepa (Beta vulgaris ruba)

Popis: Červená řepa se pěstuje jako klasická podzimní zelenina v různých tvarech. Svoji popularitě jako super jídlu vděčí nedávným studiím, které označují řepu a šťávu z řepy jako potravinu s vlivem na zvýšení sportovního výkonu, snížení krevního tlaku a zvýšení průtoku krve. Zajímavé pro sportovce by také mohl být vliv na zlepšení svalového okysličování během cvičení. Vzhledem k vysokému obsahu vlákniny, pomáhá předcházet zácpě a podporuje trávení. Červená řepa obsahuje širokou škálu vitamínů (B1, B2, B9, E) a minerálů (K, Ca, Fe, I, Se, Mn, Mg, Li a další) podporujících správnou funkci našeho těla. Ovlivňuje kosti a cévy, vitalizuje buňky a tvoří vazivové tkáně. Působí antioxidačně a má protinádorové účinky. Pozitivní vliv na psychiku ocení každý konzument. Zvýšený příjem červené řepy může také snižovat riziko obezity, diabetu, srdečních onemocnění a podporovat zdravou pleť a vlasy.