Encyklopedie A-Z

Ř Š Ž Č A B C
D E F G H CH I
J K L M N O P
Q R S T U V W
X Y Z
Filozofie

 /

Kodex aliance
  1. 1Na prvním místě je pro nás vždy zákazník a jeho informovanost, upřednostňujeme otevřený, etický přístup, se zaměřením na kvalitu a možnost přímé komunikace.
  2. 2Upřednostňujeme zboží s jasným původem a seriózní historií značky.
  3. 3Upřednostňujeme složení a funkčnost produktů před jednostranným zaměřením na cenu, množství a chuť.
  4. 4Upřednostňujeme maximální čistotu, jasný původ a ověřenou formu použitých surovin.
  5. 5Upřednostňujeme produkty (kapsle, tobolky, instantní a tekuté formy) s minimalizovaným obsahem balastních aditiv, pojiv a umělých sladidel.
  6. 6V kategorii produktů živočišného původu, upřednostňujeme produkty evropského původu, které obsahují suroviny vyráběné v souladu s evropskými normami.
  7. 7Upřednostňujeme privátní/nezávislé značky před korporátními značkami zaměřenými na mass-marketing.
  8. 8Upřednostňujeme takové značky/výrobce, kteří přispívají ke zvýšení kvality a čistoty životního prostředí.

Jablko

Šťavnaté ovoce, které tělu dodává energii, plné vitamínů (C, K, B6), minerálů (K, Mg, Fe, Cu, Zn, Ca), vlákniny a organických sloučenin, které jsou našemu tělu prospěšné. Jablko je výbornou volbou pro osoby bojující s nadváhou, má totiž nízký obsah cukru a málo kalorií, proto je toto ovoce vhodné i pro diabetiky. Navíc obsahuje hodně vody a již zmíněnou vlákninu, což přispívá ke zmírnění hladu a zvyšuje pocit sytosti. Díky svému bohatému složení podporuje imunitu, prospívá srdci a krevnímu oběhu a pomáhá i při trávení. Jablko je také někdy označováno za tzv. „elixír mládí“, a to převážně pro své antioxidační vlastnosti, které chrání naše tělo před účinky volných radikálů. Právě díky látkám s těmito účinky může jablko pomáhat snižovat riziko vzniku cukrovky druhého typu, chránit před vznikem astmatu, zlepšovat zdraví kostí a udržovat dobrou hustotu kostní hmoty i v pozdějším věku či ovlivňovat správné fungování paměti a mozku.