Rozhovor

Fitness nadšenkyně Veronika Šimíčková

Když se ohlédneme za rokem 2017 -  byl pro vás z hlediska fitness účast na závodech?

Fitness nadšenkyně Veronika Šimíčková

Po pravdě musím říct, že ještě začátkem roku jsem netušila, že se budu připravovat, natož že se nějakých závodů budu účastnit. Ještě v zimě to pro mě bylo cvičení jako obvykle, kdy jsem pracovala na své postavě a abych se sama cítila dobře. Až v březnu jsme si řekli proč to nezkusit. Od dubna už se všechno točilo kolem závodů

A jaká tato zkušenost byla? Překvapilo vás něco?

Byla to zatím největší zkušenost. Aspoň v ohledu fitness určitě. Za přípravu jsem vyzkoušela 2 trenéry a spoustu tréninků i jídelníčků. Mohla jsem vidět, co všechno tělo dokáže a zároveň si vyzkoušet, že to opravdu není lehké. V zásadně mě asi nepřekvapilo nic, jen možná, že ta forma nebyla úplně dokonalá.

Jak dlouho jste se připravovala?

Prvního trenéra jsem kontaktovala v dubnu, takže můžu teoreticky říct, že zhruba 7 měsíců. Ta pravá a dovolím si říct drsná příprava ale začala až v srpnu, tedy asi 3 měsíce, po výměně trenéra. Někdo by si mohl říct, že je to dlouho, ale já bych zpětně začala klidně mnohem dřív.

Co se týče tréninků - je nějaká oblast, která vás momentálně nejvíc baví rozvíjet? Ať už konkrétní cvik nebo cokoli jiného?

Před závodama jsme se soustředili především na nohy, takže teď naopak miluju tréninky ramen. Jsou moje slabina a ráda vidím, jak se pomalu ale jistě zlepšují. Klasické rozpažky nebo různé tlaky jsou moje oblíbená klasika.

Jaké doplňky se vám loni nejvíce osvědčily?

Minulý rok jsem potřebovala hodně doplnit vitamíny a minerály, protože mi chyběli ve stravě. Nejvíce se mi osvědčili výrobky od Viridianu, jako například železo a vitamín D. Mými osvědčenými ,,kamarády'' jsou ale především L-glutamin a čistá bcaa od Myotecu.

Když odhlédneme od fitness, přišly nějaké jiné milníky?

Především asi v osobním životě. Přítel mě totiž v prosinci požádal o ruku. Asi už ví, že když se mnou vydržel přípravu, vydrží se mnou i vše ostatní :D

Myslím, že jste se i zúčastnila jednoho televizního natáčení? Povíte nám o něm víc?

To byla velká náhoda, za kterou děkuju mému příteli Jardovi. Jednalo se o úplně jiné odvětví, které mě sice zajímá, ale tolik se o něj nezajímá. A to o módu, oblečení. Byla jsem v pořadu Popelka, kde máte k dispozici 10 000 Kč, jednu a půl hodiny a musíte si vybrat celý outfit podle zadaného tématu. My měli jarní romantiku a květinové vzory. Dodnes nechápu, že jsme vyhráli.

Jak jste začala rok 2018?

Řekla bych, že hlavně plná očekávání a s takovou tou energií, kdy jsem si jistá, že to zase bude skvělý rok plný skvělých zážitků.

Jaké jsou vaše plány pro letošek? Dala jste si nějaká předsevzetí?

Předsevzetí? Pro teď asi jen, abych udělala na jaře maturitu. Co se cvičení a jídla týče, tady rozhodně předsevzetí nepotřebuju. Je to můj život. Plány ale určitě mám, a to hlavně začít hodně natáčet, jak cvičební, tak vzdělávací videa v okruhu stravování a podobně.

Moc díky za rozhovor!:)